POGOJI POSLOVANJASplošni pogoji spletne trgovine Bodi ti! so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). V kolikor boste uporabljali spletno stran in nadaljevali z nakupom na spletni strani www.boditi.net smatramo, da ste seznanjeni in da se v celoti strinjate z našimi splošnimi pogoji poslovanja.

S spletno trgovino www.boditi.net (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje:

Društvo za osebno rast in dobro počutje Bodi ti! Imej se rad/a
Matična številka: 2700280000
Davčna številka:  51073595, nismo DDV zavezanci.

Datum vpisa v register: 30.09.2021

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

NAROČANJE

Preko spletne pošte poteka naročanje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Odgovorimo ti kar se da hitro, najpogosteje še isti dan. Zaradi narave elektronske pošte se izjemoma zgodi, da sporočilo ne prispe do prejemnika. Če torej ne prejmeš odgovora v roku dveh dni se, lepo prosimo, ponovno obrni na nas.

 

 

POSTOPEK NAKUPA

 

 1. Izbira izdelka

Na spletni strani https://boditi.net izberete izdelek, ki ga želite kupiti, nato pa ga lahko v košarico dodate na dva načina: s klikom na gumb “DODAJ V KOŠARICO.” S klikom na gumb vas povezava ponese v košarico, kjer lahko opravite postopek plačila, če pa želite z nakupovanjem nadaljevati pa to lahko storite tako, da se vrnete nazaj v trgovino. 

Če želite nakup zaključiti v košarici pritisnete gumb “NADALJUJ NA BLAGAJNO”.

 

1.1. Odstranitev izdelka

V primeru, da si med nakupovanjem premislite in želite izdelek iz košarice odstraniti, lahko to storite na zelo preprost način. V desnem zgornjem kotu pritisnete na ikono košarice in pod njo se vam bo zvrstil seznam izdelkov v košarici. Pri vsakem izbranem izdelku je desno zgoraj ikona “X”. S pritiskom na to ikono se bo izdelek odstranil iz košarice.

 

Blagajna

 

2.1 Podatki plačnika

Na vrhu blagajne se nahajajo podatki o plačniku, ki jih je potrebno izpolniti. Če želite, da je pošiljka dostavljena na drug naslov, kot je naslov plačnika, je potrebno obkljukati gumb “DOSTAVI NA DRUG NASLOV”, ki se nahaja pod podatki o plačniku.

2.2 Podatki o plačilu

Na dnu blagajne se nahajajo podatki o izdelkih v košarici, na dnu seznama pa lahko obkljukate način plačila. Na voljo so trije načini plačila: neposredna bančna transakcija (nakazilo na TRR) ali plačilo po povzetju.

Neposredno bančno transakcijo izberete tako, da to izbiro odkljukate in sledite navodilom. Pri neposredni bančni transakciji plačilo poravnate na naš bančni račun. Kot referenco vnesete ID naročila. Naročilo bo odposlano, ko bo plačilo vidno na našem bančnem računu.

Drugi način je plačilo po povzetju, kjer plačate z gotovino.

Za zaključek nakupa kliknite gumb “KUPITE SEDAJ”.Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino Bodi ti! in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Bodi ti! kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Bodi ti! kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Bodi ti!.

Bodi ti! omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun društva Bodi ti! po ponudbi/predračunu**
 • s plačilom po povzetju.

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Bodi ti! po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

 

Izdelke bomo dostavili na naslov, katerei jei naveden v nakupnem postopku. Priporočamo navedbo naslova na katerem se nahajte v dopoldanskem času. Cena pakiranja in dostave znotraj Republike Slovenije znaša 3,00EUR, za naročila v vrednosti do 50EUR ne glede na obliko, velikost in težo izdelkov.

Ponudnik se bo trudil, da naročeno blago odpošlje čim prej, v primeru, da je naročnik izbral plačilo po predračunu, pa bo izdelek poslan po prejemu nakazila na TRR. Ponudnik bo blago odposlal isti dan in ali naslednji dan, oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, ki je od 1 do 10 dni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, o čemer bo kupec obveščen preko elektronske pošte, pri čemer mu pripada pravica, da od pogodbe odstopi.

 

Dostavo vršimo s Pošto Slovenije 

 1. Pošta Slovenije bo tvoj paket dostavila priporočeno na naslov, ki si ga navedel/a ob oddaji naročila. V primeru plačila po povzetju, je pošiljka odkupna. Pošta ti bo v tem primeru zaračunala provizijo (na dan 5.5.2017 znaša provizija 1,22 EUR).
 2. Pred dostavo prejmeš 2 SMS-a. Prvi SMS prejmeš, ko paket odpošljemo, kjer imaš tudi možnost spremeniti naslov, mesto in/ali datum dostave. Mogoče te bo poštar pred dostavo tudi poklical. Drugi SMS dobiš na dan dostave. V primeru, da te v času dostave ne bo doma, ti bo poštar pustil listek s številko paketa in naslovom najbližje pošte, kjer lahko paket prevzameš z osebnim dokumentom v roku 15 dni. V primeru, da ti listka poštar ne pusti oz. da ga izgubiš, lahko paket vseeno osebno prevzameš na pošti s sledilno številko, ki jo dobiš v SMS sporočilu. 

 

POZOR! Zaradi velikega števila naročil v času Black Friday akcij, Pošta Slovenije sporoča, da se lahko dostava podaljša, kljub pravočasno zapakiranim naročilom iz naše strani.

 

Izdaja računa

Bodi ti! po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, ki se izda na trajnem mediju, v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški, kupcu pa se ta posreduje hkrati z dostavo blaga ter račun se davčno potrdi.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Seveda ob vsakem nakupu izdamo račun, ki ga prav tako priložimo vašemu naročilu. Kljub temu, da izdamo račun za vsako pošiljko, pa smo te dolžni opozoriti:

 

 

 

 

Cena

Spletna cena velja za vse kupce na spletni strani www,boditi.net enaka.

Vse cene na spletni strani www.boditi,net so izražene v EUR (eurih) in ne vsebujejo DDV, ker nismo davčni zavezanci.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Bodi ti! kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

 

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine www.boditi.net in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 10 €. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, jih v polje vnesite istočasno in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.
 • Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.
 • Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

 

Preklic naročila

Kupec lahko oddano naročilo prekliče na sledeče načine:

 • da po e-pošti posreduje sporočilo z zahtevo po preklicu naročila;
 • izdanega uradnega predračuna v roku 3 dni od njegovega prejetja ne plača.

 

 

Zavrnitev naročila

Upravitelj spletnega mesta lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

V kolikor podjetje svojih obveznosti ne more izpolniti, ker blago ni razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev bo upravitelj o tem nemudoma obvestil uporabnika in mu vrnil vsa morebitna predhodno opravljena plačila na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.

 

Nakup za pravne osebe

Nakup za pravne osebe je mogoče izvesti z naročilom na email naslov: info@boditi.net.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe)..

Spletna trgovina www.boditi.net pravnim osebam omogoča plačilo z nakazilom na račun društva Bodi ti!. po ponudbi/predračunu.

 

 

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

 

 1. Pravica do odstopa od pogodbe

Kupcu (fizični osebi, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti) pripada pravica, da v štirinajstih (14) dneh, šteto od prevzema blaga, odstopi od pogodbe in vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine.

 1. Način izvrševanja pravice

 

Kupec je dolžan prodajalca v roku iz zgornjega odstavka pisno obvestiti o odstopu od pogodbe, pri čemer ni dolžan navesti razloge za svojo odločitev. 

Kupec mora blago, prejeto na podlagi pogodbe od katere je odstopil, vrniti ponudniku na lastne stroške pošiljanja v roku štirinajstih (14) dni po poslanem sporočilu o odstopu. Vse našteto ne velja za prehrambne artikle.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. V času epidemije ni mogoče vračilo denarja preko nakaznice Pošte Slovenije, o čem se kupca obvesti po elektronskem naslovu.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 1. Obveznosti kupca pri odstopu od pogodbe in stroški povezani z odstopom

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, blago mora biti nerabljeno, in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa in vsi ostali spremni dokumenti.

Kupec sam nosi breme za nevarnost izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želi vrniti ali zamenjati, razen če je do tega prišlo brez njegove krivde.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek, ki nastane pri vrnitvi predmeta nakupa.

 

 1. Obveznosti prodajalca pri odstopu od pogodbe

V kolikor v primeru odstopa od pogodbe, prodajalec vrne celotno kupnino takoj, ko je to mogoče, sicer pa najkasneje v roku štirinajstih (14-ih) dni od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe. Kupnina se vrne z enakim plačilnim sredstvom, ki ga je uporabil kupec, razen, če je kupec zahteval drugačno plačono stredstvo in če zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov.

 

 1. Kdaj kupec nima pravice do odstopa

Kupec nima pravice odstopiti od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo (živilsko blago), spada med potrošne kozmetične izdelke ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Prodajalec ne bo sprejel vrnjene pošiljke, če bodo pri njej vidni kakršnikoli znaki uporabe, zlasti kot:

 

 • V primeru mehanskih poškodb blaga;
 • Če kupec vrnjenega blaga ni pravilno in primerno zaščitil za transport.

 

REKLAMACIJE

V primeru, da naročen izdelek nima lastnosti in odlik, ki jih je prodajalec izrecno obljubil  oziroma je prodajalec odpremil napačen izdelek (v napačni količini, v napačni barvi, ipd) ,se izdelki kako drugače razlikujejo od naročila ali pa je prišlo do poškodovanja embalaže med transporotom, lahko kupec blago reklamira s pisnim obvestilom. V primeru napačne dobave izdelka mora kupec o tem nemudoma obvestiti prodajalca, slednji bo reklamacijo skušal rešiti v čim krajšem možnem času.

Kupec mora o reklamaciji pisno obvestiti prodajalca in poslati izdelek na njegov sedež, pri čemer mora natančno opisati napako in navesti reklamacijski zahtevek. Kupec pa mora poleg blaga z vso priloženo dodatno opremo priložiti še kopijo računa.

Prodajalec bo na pisno obvestilo odgovoril v roku 8 delovnih dni od prejema obvestila. V kolikor ugotovi, da je zahtevek neupravičen bo o tem obvestil kupca ter mu vrnil artikel na njegove stroške.

 

Zavrnitev reklamacije

Boditi! si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • Če ima blago mehanske poškodbe;
 • Če kupec ne predloži kopije računa;
 • Če je blago poslano na naš naslov z odkupnino;
 • Če je zaradi nepravilnega pakiranja in odpreme prišlo do mehanskih poškodb na artiklih ali povzročene kakršnekoli okvare;
 • Če k artiklom ni priložena vsa oprema, ki je bila stranki posredovana ob nakupu;

 

Škoda

Prodajalec ob upoštevanju omejitev o razbremenitvi odgovornosti ne odgovarja:

 • Fizična okvare, nastale zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ali naklepnega ravnanja kupca (ali tretjih oseb iz sfere kupca), mehanskih poškodbe in okvar v primeru višje sile ali naravnih nesreč;
 • Za poškodbe, ki so nastale med transportom s strani dostavljavca.

 

 

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 1.  če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči preko elektronskega sporočila na email info@boditi.net., o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo.

 

 

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v rok šest mesecev od izročitve.

 

Kako lahko kupec uveljavi stvarno napako?

 

Če ima blago stvarno napako, je kupec dolžan o napaki pisno obvestiti ponudnika. Le z obvestilom lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake. Kupec je dolžan natančno opisati napako in ponudniku omogočiti pregled blaga. 

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Stvarno napako lahko kupec prijavi z elektronskim sporočilom na naslov info@boditi.net ali prek navadne pošte na naslov sedeža podjetja ter 

V primeru pošiljanja izdelka po pošti, stroške pošiljanja krije kupec. Ponudnik v 8 dneh ugodi potrošnikovi zadevi v kolikor napaka ni sporna. 

 

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 1. odpravi napako na blagu ali
 2. vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 3. blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 4. vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Pravico za uveljavljanje stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Odgovornost za vsebine spletne strani

Upravitelj bo pri urejanju spletnega mesta skušal zagotavljati ažurnost in točnost podatkov vsebovanih na teh straneh (identiteta podjetja, kontaktni naslovi, bistvene značilnosti blaga, cena in dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve naročila oziroma storitev, način plačila in dostave, veljavnost ponudbe, reklamacijski postopek).

Upravljalec se pri urejanju spletnega mesta po najboljših močeh trudi, da so vse storitve na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, vendar ne jamči da bodo elektronske storitve delovale brez prekinitev, brez problemov, brez pomot ali napak, prav tako tudi ne jamči za uspešnost uporabe teh storitev.

Upravljalec pri objavi prodajnih izdelkov ponuja tudi fotografije, ki so simbolične narave in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli iz tehnoloških, pravnih ali poslovnih razlogov spremeni vsebino svojih spletnih strani ali spremeni posamezne parametre storitev ali storitve ukine brez predhodnega opozorila.

Za morebitne napake na tem spletnem mestu (cene, dobavni roki, opisi izdelkov, ipd.) se vam opravičujemo in Vas bomo praviloma še pred oddajo pošiljke o tem obvestili. Prav tako trgovina Boditi! ali druge osebe za napake na strani ne odgovarjajo in jih bodo po svojih zmožnostih v najkrajšem možnem času tudi odpravili.

Upravitelj lahko po svoji lastni presoji odpove ali začasno prepreči dostop in uporabo storitev, ki se nahajajo na spletnem mestu trgovine zaradi kršenja teh splošnih pogojev ali veljavnih predpisov ali kakršnegakoli drugega ravnanja, za katerega družba meni, da je nezakonit oziroma škodljiv do tretjih oseb ali za delovanje storitev

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Boditi! omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Boditi! pregleda. 

Boditi! ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Boditi!  ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Boditi! dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Boditi! ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Boditi!, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Boditi!